Nyitókép forrása: mirror.co.uk

 

A brit Konzervatív Párt kizárta soraiból a 71 éves Nicholas Soamest, aki a legendás brit miniszterelnök, Winston Churchill unokája. Nincs egyedül, hasonló sors vár 20 kollégájára is. Az ok: szembeszállta Boris Johnsonnal a Brexit kérdésében.

 

A végtelennek tűnő Brexit-vitában az alsóház kedden beterjesztett egy javaslatot, amelynek értelmében szerdai ülésükön tárgyalják meg azt a törvényjavaslatot, amely meggátolná, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az EU-ból. (Magyarul: elég lenne a képviselőknek elutasítani a Brexit-megállapodásokat, hogy elodázzák vagy ellehetetlenítsék Nagy-Britannia távozását az EU-ból.)

 

A javaslatot támogatta a konzervatívok 21 képviselője is, köztük Churchill unokája, vagy az egykori pénzügyminiszter, Philip Hammond, illetve a 79 éves Ken Clark, a leghosszabb ideje hivatalban lévő alsóházi képviselő.

 hirdetes_810x300  

 

A rebellisek szerint Johnson kormányfő előrehozott választásokat akar kieszközölni, és megállapodással vagy anélkül, de kiléptetné Nagy-Britanniát az EU-ból október végével.

 

A párt vezetése azonban még a szavazás előtt figyelmeztette őket, hogy ha az ellenzékkel szavaznak,a párt kizárja őket, és nem indulhatnak a következő választásokon.

 

A 37 éve alsóházi képviselő Nicholas Soames azzal kommentálta pártja döntését:

 

„A harc áldozatot követel. Tudtam, mit csinálok”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!