Nyitóképforrása. gcaptian.com

 

A legénység minden tagját sikerült kimentenie a partiőrségnek arról a 200 méteres teherhajóról, amely az amerikai Georgia állam partjainál fordult fel. A mentőegységek negyven órán át dolgoztak, mire sikerült a hajó legelzártabb részéről kihozni a legénység utolsó bennrekedt, négy fős csoportját is.

 

Jelentések szerint a mentőegységek most már a kárelhárításon és a környezeti hatások minimalizálásán dolgoznak.

 

A Golden Ray nevű teherhajó helyi idő szerint vasárnap éjjel 2 óra körül borult fel Brunswick partjainák. A fedélzetén 24 ember tartózkodott. Az első órákban a legénység 20 tagját sikerült biztonságba helyezni, négyen eltűntek. Mint később kiderült, a hajó, biztonsági üveggel lezárt műszaki ellenőrző helységében rekedtek.

 hirdetes_300x300  

 

 

A mentőegységeknek sikerült őket lokalizálni, majd egy hatvan centiméteres lyukat vágtak a hajótestbe, amelyen át kihozták őket. Állapotuk a hivatalos közlése szerint „kielégítő”.

 

Az AP hírügynökségközlése szerint tíz dél-koreai, 13 filippínó és egy amerikai (a kapitány) tartózkodott a hajón. A legtöbben nem tudtak angolul, az egyik gépészmérnöknek kellett közvetítenie a mentők és a legénység között.

 

 

A teherhajó tulajdonosa a Hyundai Glovis vállalat, amely a legénység kimentése után úgy nyilatkozott, hogy a vagyoni és környezeti károk minimalizálása céljából együttműködik  a hatóságokkal.

 

Az üzemanyag egyelőre nem szivárog a hajóból, de a baleset során tűz ütött ki a fedélzeten, amelyről amatőr felvételek is tanúskodnak. A teherhajó több mint 4000 dél-koreai autót szállított az egyesült államokba, Baltimore-ba. A Hyundai Glovist érő kár így tetemes.

 

nytimes.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.