Gyöngyi
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 10 °C
  • 18 °C
Külügyek

Ukrajna leállította az orosz-ukrán kétoldalú szerződések felbontását

Eddig 48 kétoldalú egyezmény bontottak fel, további 40 lenne még hátra

Nyitókép forrása: ukrinform.com

 

Ukrajna leállította az orosz-ukrán kétoldalú szerződések felmondását. A fordulatra azután került sor, hogy néhány nappal ezelőtt minden idők legnagyobb fogolycseréje zajlott le az oroszbarát szeparatisták és Ukrajna között.

 

Idén a baráti kapcsolatokról, együttműködésről és partnerségről szóló megállapodást, és a kormányközi jogi információcserékről szóló kétoldalú egyezményt bontották fel, júliusban pedig megkezdték több fázisban Ukrajna kiléptetését a Független Államok Közösségéből.

 

A kétoldalú egyezmények felbontása még Petro Poroshenko elnöksége idején kezdődött. Volodimir Zelenszkij hatalomra kerülésével azonban úgy tűnik, ez a folyamat legalábbis lelassul. A Kommerszant orosz lap szerint azért,  mert az új elnök adminisztrációja még nem készült fel annak folytatására.

 

Eddig összesen 48 orosz-ukrán megállapodási szerződés szűnt meg, további negyven van még hátra a hivatalos közlések szerint. A dolog érdekessége, hogy Oroszország egyel több felbontott szerződést tart nyilván mint Ukrajna, ám vannak olyan dokumentumok, amelyek már korábban értelmüket vesztették, amelyeket a Krím annexiójakor érvénytelenítettek, illetve, amelyek preambulumának értelmezése nem tisztázott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket