Nyitókép forrása: Prága, 2019. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a V4-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó résztvevői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök (elöl j) Prágában 2019. szeptember 12-én. A kormányfő mellett az első sorban Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnök (b-j). A hátsó sorban Zoran Zaev, Észak-Macedónia miniszterelnöke, Ana Brnabic szerb miniszterelnök, Denis Zvizdic boszniai kormányfő, Edi Rama albán miniszterelnök, Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök és Arber Vllahiu, Koszovó csehországi nagykövete (b-j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Az Európai Unió (EU) bővítése a Nyugat-Balkán irányában biztonsági és gazdasági szempontból is stratégiai befektetés az uniónak – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök, a visegrádi négyek kormányfőinek a Nyugat-Balkán országainak vezetőivel kibővített prágai találkozója után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

A szlovák kormányfő elmondta: a V4-ek a prágai kibővített találkozóval most egyértelmű jelzést küldtek Európának arról, hogy az Európai Unió mihamarabbi bővítését támogatják.

 

„Meg kell győznünk a többi uniós tagállamot arról, hogy a bővítés nem problémákat hoz magával, mint ahogyan azt néhány régi tagország vezetői mondják. Éppen ellenkezőleg, az EU-nak a Nyugat-Balkán irányában történő bővítése stratégiai befektetés az unió számára biztonsági és gazdasági szempontból is” – hangsúlyozta Peter Pellegrini.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!