Nyitókép: reprofoto

 

Bejárta az internetet az a magyar-szlovák Eb-selejtezős mérkőzésen készült hétfői fotó, melyen egy fekete ruhás szurkoló öngyújtóval próbál meggyújtani egy szlovák címeres szurkolói sálat.

 

Bár a sál meggyújtására végül nem került sor, a szlovák NAKA Nemzeti Terrorizmusellenes Egysége és extrémizmus-specialistái már foglalkoznak az üggyel.

 

A hírről a szlovák rendőrség számolt be hivatalos facebook-oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

 

A hétfői szlovák győzelemmel végződő találkozó még napokkal később is rezonál a szlovák sajtóban, mely próbálja fenntartani a témát. Csütörtökön a szlovák Külügyminisztérium is behívatta a magyar nagykövetet, hogy megüzenje Budapestnek, nem lesz jó hatással a szlovák-magyar együttélésre és az országok közötti kapcsolatokra, ha ilyen esetek megtörténhetnek Magyarországon.

 

A szlovák külügy elítéli a magyar-szlovák meccsen történteket, behívatták a magyar nagykövetet

 

Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter reakciójában jelezte, hogy túlzottnak tartja a szlovák reakciókat. Mint mondta,

 

“ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

 

Magyar-szlovák – Szijjártó: eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!