Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Prága Nebušice városrészében 20-25 embert támadtak meg a lódarazsak, a mentőegységeknek kellett beavatkozniuk.

 

A cseh sajtó közlése szerint hét embernél súlyos allergiás reakciót idézett elő a lódarazsak mérge – őket kórházba szállították. A többiek enyhébb tünetekkel hazamehettek.

 

Egy héttel ezelőtt a Beszkidekben egy turista hölgyet támadtak meg a lódarazsak, mivel allergiás volt a mérgükr, súlyos anafilaxiás sokkot kapott. A nő ráadásul a térség egy autóval megközelíthetetlen helyszínén volt, így a mentőknek gyalog kellett kimenteniük, ami órákba telt. Súlyos sokkos állapotban szállították kórházba.

 hirdetes_400x285  

 

A lódarazsak csípése nem csak az allergiásokra veszélyes, rendkívül fájdalmas, és a legtöbben nem ússzák meg egyszerű duzzanattal. Zsibbadás, verejtékezés, szédülés, rosszullét, hányinger, légszomj, légzéskimaradás, szívpanasz is jelentkezhet. A lódarázs csípése okozhat akkor duzzanatot is, ami akár fulladást is okozhat.

 

A 2,5-3,5 centiméteres lódarazsak egyes leírások szerint agresszívek, mások szerint a kevésbé agresszív fajták közé tartoznak. Az utóbbiak azt állítják, hogy általában csak akkor támadnak, ha úgy vélik, hogy a fészkük veszélyben van. Abban egyetérthetünk, hogy jobb nem összetalálkozni velük.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!