Nyitókép forrása: karpathir.com

 

A kijevi Precserszki Kerületi Bíróság zárolta a Petro Porosenko ukrán exállamfő egyik legfontosabb érdekeltségének tekintett „Kuznya na Rybalszkomu” üzem minden vagyonát és felfüggesztette minden céges jogát.

 

A teljes cégzárlat okai között szerepel bűncselekmények legalizálásának, adócsalás és pénzmosás bűntette, és hamarosan büntetőeljárás is indul az érintettek ellen. Az ukrán sajtó szerint a vádak között szerepel közpénzek elsikkasztása is, amelyhez Porosenko a gyanú szerint offshore vállalatok segítségével.

 

A Kuznya na Rybalszkomu üzemmel kapcsoaltos ügy egyike annak a 13 büntetőeljárásnak, amely jelenleg Porosenko ellen zajlik, és mindegyik közpénzek elcsalásához kapcsolódik.

 hirdetes_300x300  

 

Az Állambiztonsági Szolgálat ráadásul az ügy kapcsán már az ukrán Nemzetközi Beruházási Banknál is nyomozott. Az említett üzem ma már nincs Porosenko tulajdonában, a bűncselekmények azonban hozzá kötődnek.

 

Porosenko elnökké választása óta Ukrajna egyik leggazdagabb emberévé nőtte ki magát, gyakorlatilag egyike Ukrajna nagyhatalmú oligarcháinak, és bár már nem államfő, befolyása jelentős vagyonának köszönhetően így is jelentős.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!