Nyitókép: TASR/AP (illusztrációs felvétel)

 

Megközelítőleg 3 000 eurós bírságot kell kifizetniük, azoknak a cseh turistáknak, akik meztelenül fürödtek az egyik velencei csatornában. A rendőrség közfelháborodás kiváltása miatt büntették meg őket – tájékoztatott a DPA hírügynökség, majd hozzátették, ez egy jó példa arra, hogy „a helytelen viselkedés sokba kerülhet a turistáknak Olaszországban”.

 

A Corriere del Veneto helyi napilap információi szerint a szóban forgó cseh turisták a Slavia Praha focicsapat drukkerei voltak, akik a milánói Bajnokok Ligája mérkőzésre utazva álltak meg Velencében. A járőrök a Szent Márk tér közeli csatornánál vették őket észre: egy motorcsónakban hangoskodva próbálták magukra felhívni a figyelmet.

 

 hirdetes_400x285  

A csehek elmondása szerint azért voltak meztelenek, mert rendkívüli meleg volt. A rendőrök felszólították őket, hogy öltözzenek fel, majd bevitték őket a rendőrségre.

 

A történelmi városokban elkövetett rendbontások során az olasz szervek az utóbbi időben keményen járnak el. Júliusban egy berlini nőnek és férfinak 1 000 eurós bírságot kellett fizetnie azért, mert a Rialtó-hídon kávét főztek. Rómában pedig egy féri azért fizetett 500 eurós büntetést, mert ókori római szenátornak öltözve belemászott a Trevi-kútba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.