Emőd
  • HUF: 346.24
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Külügyek

Merkel: Szerbiának tovább kell dolgoznia a Koszovóval való viszonya rendezésén

A nyitott kérdések tisztázása az ország európai uniós csatlakozása miatt is fontos

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Szerbiának további erőfeszítéseket kell tennie a Koszovóval való viszony rendezéséért, a nyitott kérdések tisztázása az ország európai uniós csatlakozása miatt is fontos – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben Ana Brnabic szerb miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

 

Hirdetés(x)

A német kancellár aláhúzta, hogy a német-szerb együttműködés “sikertörténet”, és a belgrádi vezetés nagy lendülettel modernizálja az országot.

 

Mint mondta, nagyra értékeli, hogy Ana Brnabic kormánya kiemelt ügyként kezeli a digitalizációt. Szerbia “éllovas” ezen a területen, és “sok európai ország számára példamutató”, ahogyan beépíti a köznevelésbe a digitalizációval kapcsolatos ismeretek oktatását.

Azonban sok reformra van még szükség, a többi között a civil társadalom és az igazságszolgáltatás működésével összefüggésben. Ezek a reformok mind kapcsolatban állnak az európai uniós csatlakozási folyamattal, amely “viszonylag előrehaladott”, ezt jelzi, hogy már 35 fejezetet megnyitottak a csatlakozási tárgyalásokon – mondta Angela Merkel.

 

MTI

Megosztás:
Címkék: Koszovó Merkel Szerbia

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket