Nyitókép: OSCE/Micky Kroell

 

A szlovák külügyminisztérium elutasít bármilyen olyan tervezetet, ami a migránsok kötelező szétosztását szorgalmazza – jelentette ki a külügyi tárca Emmanuel Macron francia elnök korábbi kijelentéseire reagálva.

 

„Már a múltban is megmutatkozott, hogy a bevándorlók kötelező szétosztásán alapuló rendszer működésképtelen. Mindemellett ez az egész rendszer még inkább ösztönözné a migránsokat arra, hogy útra keljenek Európába a Földközi-tengeren át vezető kockázatos úton. S nem utolsó sorban azokat at embercsempész hálózatokat is támogatnák, akik a migránsok szállításán kereskednek”

 

– jelentette ki Juraj Tomaga, a külügyi tárca sajtóosztályának vezetője.

 hirdetes_810x300  

 

A tárca szerint Szlovákia az európai konszenzuson alapuló, fenntartható és rendszerszerű megoldást tartja megfelelőnek. Elmondásuk szerint olyan intézkedésekre van szükség, amelyek a migráció okozta probléma okaira és gyökerére koncentrálnak, nem pedig annak következményeire.

 

Emmanuel Macron francia elnök ezen a héten jelentette ki, hogy minden EU-s tagállamnak el kell majd fogadni a migránsok kötelező szétosztást, máskülönben az EU meg fogja tőlük vonni az anyagi forrásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!