Nyitókép: Reuters

 

A migránsok automatikus elosztásáról, vagyis kvótákról próbál megállapodni négy ország hétfőn Máltán. A máltai-olasz-német-francia találkozó célja, hogy az érkező migránsok egy részét automatikusan átvegyék például Olaszországtól, majd ezután bírálják el a menedékkérelmüket.

 

A Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás azt mondta: a brüsszeli bevándorláspárti erők továbbra sem tettek le arról, hogy valamilyen módon szétosszák az Európába érkező illegális bevándorlókat – hangzott el az M1 Híradójában.

 

 hirdetes_810x300  

A politikus arról is beszélt, a tanácskozás után két nappal Brüsszel majd attól lesz hangos, hogy valamennyi uniós tagállamra legyen érvényes az, amiről megállapodik a négy ország. Hozzátette, Magyarország továbbra is azt képviseli, hogy a kvóta csak erősíti a migrációt.

 

Úgy fogalmazott, még egy ilyen kisebb, négy európai országot érintő kötelező kvótamegoldás is meghívónak számít az Európa felé igyekvő illegális migránsoknak. A bevándorlók ugyanis azt látják, hogy az egyes országok nem visszautasítják, hanem valamilyen rendszerben elosztják majd őket. Szerinte amíg ez az őrültség folytatódik, addig Európa védtelen az áradatszerű migrációs hullámmal szemben.

 

M1/Hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!