Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

frissítve 21:00-kor

 

Andrej Danko szlovák, és Kövér László magyar házelnök kedden Kazahsztánban az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt, a hazaúton azonban váratlanul kényszerleszállást hajtottak végre Varsóban.

 

Danko és Kövér a kazah fővárosban, Nur-Szultanban tartózkodtak napközben, ahol mind a ketten felszólaltak, és különféle kétoldalú megbeszéléseket folytattak.

 hirdetes_810x300  

 

A TASR szlovák hírügynökség közlése szerint a Nur-Szultanból Pozsonyba tartó repülőút során Kövér Lászlónak váratlanul egészségügyi gondja akadt, Andrej Danko ezért haladéktalanul leszállásra kérte a szlovák kormánygép pilótáját, így Varsóban megszakították útjukat.

 

Kövér László állapotáról egyelőre nem közöltek bővebb információkat, sajtóhírek szerint röviden kivizsgálták, állapotát stabilizálták, így vissza is szállt a repülőgépre.

 

Andrej Danko szlovák házelnök az eredetileg tervezettektől eltérően utasította a szlovák kormánygép pilótáját, hogy Kövér László állapotára való tekintettel Pozsony helyett egyenesen Budapest felé vegye az irányt.

 

A szlovák kormánygép tehát már Budapest felé tart. Eredetileg Pozsonyból autóval utazott volna tovább Budapestre a magyar Országgyűlés elnöke.

 

teraz.sk , Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.