nyitókép forrása: msn.com

 

Egy friss felmérés szerint a németek többsége meg van róla győződve, hogy a kormányuk által előterjesztett klímavédelmi intézkedéscsomag elégtelen, ugyanakkor szintén sokan elutasítják az üzemanyag árának megemelését.

 

A ZDF közszolgálati televízió által készített felmérés szerint a válaszadók 53 százaléka szerint az intézkedések nem elég ambiciózusak, ugyanakkor mindössze a megkérdezettek egy harmada hajlandó magasabb árat fizetni az üzemanyagért, hogy így növeljék a klímavédelemre fordítható költségvetési keretet.

 

A német koalíciós kormány a múlt pénteken egyezett mega klímavédelmi intézkedésekről, amelynek keretében több mint 54 milliárd eurót különítenek el a károsanyag-kibocsátási célmennyiségek eléréséhez.

 hirdetes_810x300  

 

Az intézkedések között szerepel az olajra működő kazánok épületekbe való beszerelésének tiltása 2026-tól, a széndioxid-adó bevezetése és az kőolajszármazékok árának növelése is. Az intézkedéssel a legkevésbé elégedettek a Zöldek, a szélsőbaloldali pártok valamint a szocdem SPD szavazói voltak. Ez utóbbi párt koalícióban kormányoz a kereszténydemokrata/keresztényszociális CDU/CSU formációval.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!