Nyitókép: Jakub Plíhal

 

Feljelentést tett Dominik Duka cseh bíboros ellen egy szexuálisan bántalmazott férfi Csehországban – tájékoztatott a seznamzpravy.cz.

 

A férfi azzal vádolja a bíborost, hogy védelmébe vette azokat az elkövetőket, akik abban az időben a Duka vezette domonkos rendben szolgálva nemi erőszakot követtek el.

 

 hirdetes_810x300  

 „Az az elkövető, akit Dominik Duka személyesen ismert és felvett a rendjébe, nagyon fájdalmasan megfenyegetett engem. Abban az időben Dominik Dukával is megpróbáltam személyesen megoldani ezt a problémát. Ő tudott ennek az embernek fájdalmas, kínzó támadásairól, de nem akarta elhinni“

 

– idézi a portál a középkorú férfit, aki egykoron diákként tartózkodott a domonkos kolostorban.

 

A férfi elmondása szerint ott-tartózkodása során egy másik domonkos rendi szerzetes is molesztálta. Róla azonban nem tett említést Dukának.

 

Duka azt állítja, patthelyzetbe került

 

A bíboros azt állítja, emlékszik az esetre, de patthelyzetbe került.

 

„Egy bizonyos idő elteltével tájékoztatott róla, hogy az egyik domonkos barát molesztálta“

 

– mondta Duka az esettel kapcsolatban a Hlídací pes portálnak. A bíboros szerint mindkettejüket behívatta az irodájába, hogy szembesítse őket a történtekkel.

 

„Bevittem a keresztet a szobába, hogy arra esküdve mondják el az igazságot. Mivel az egyik állítás szemben állt a másikkal, így patthelyzetbe kerültem“

 

– magyarázta Duka.

 

Duka elmondása szerint a szerzetes szexuális zaklatást követett el, ezért sosem szabadott volna pappá szentelni őt. Duka mindezek ellenére továbbra sem hajlandó fogadni a bántalmazott férfit, és az évekkel ezelőtt történt dolgokról sem kíván beszélni. Az áldozat szerint Duka ezen hozzáállása vezette őt a bíboros feljelentéséhez.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!