Nyitókép: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 

Balesetet szenvedett pénteken kényszerleszállás közben egy ukrán teherszállító repülőgép Lemberg (Lviv) megyében. Öt utasa életét vesztette, hárman megsérültek.

 

A fedélzeten nyolcan tartózkodtak: a legénység hét tagja és még egy ember, aki a rakományt kísérte – tájékoztatott Twitter-oldalán Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

Az UNIAN hírügynökség beszámolója szerint a Ukraine Airlines légitársaság AN-12 típusú gépe a spanyolországi Vigóból tartott Isztambulba, és Lembergben szállt volna le utántöltésért, de közvetlenül landolás előtt – amikor 13,7 kilométerre volt a lembergi repülőtértől – eltűnt a radarok képernyőjéről.

 

 

Mintegy húsz percre rá a legénység egyik tagja kapcsolatot teremtett az irányítótoronnyal, és közölte, hogy kényszerleszállást hajtottak végre. A megrongálódott gépet a leszállópályától másfél kilométerre, Szokolniki falu közelében találták meg.

 

Kriklij szerint a gép azért próbált kényszerleszállást végrehajtani, mert elfogyott az üzemanyaga.

 

Az ukrán hírportálokon látható felvételekből ítélve a négy légcsavaros teherszállító gép egy erdős-bozótos területen ért földet, szárnyai és hajtóművei erősen megrongálódtak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!