Nyitókép: bizzmagadban.cafeblog.hu

 

A skót törvényhozás nagy többséggel fogadott el egy olyan törvényt, amely büntethetővé teszi az gyerekek fizikai büntetését – írta a BBC. 

 

A törvénytervezetet a Zöldek egyik képviselője, egy ex-rendőr terjesztette be és megnyerte a kormányzó SNP támogatását, de felsorakozott a javaslat mellé a baloldal és a liberálisok is – számolt be a BBC.

 

 hirdetes_300x300  

John Finnie szerint a gyerekek fizikai fegyelmezésének törvényi tiltása azt üzeni, hogy az erőszak soha semmilyen körülmények között nem elfogadható. Úgy vélte, hogy bizonyítékok támasztják alá, hogy a verés nem hatékony fegyelmező eszköz és később fizikai bántalmazásba torkollhat.

 

Ezzel a lépéssel a skót gyermekek a felnőtteket megillető védelmet kapnak. A jelenlegi szabályok megengedik a szülők számára, hogy „észszerű” fizikai erőt használjanak. A törvénytervezetet az ellenzéki konzervatívok nem támogatták. Szerintük rossz irány, ha a gyermekükkel szemben észszerű fegyelmezést alkalmazó szülőket kriminalizálják.

 

Az Egyesült Királyság oktatási intézményeiben minden fizikai fenyítést teljesen betiltottak. A BBC által idézett kutatás szerint az Egyesült Királyságban a szülők 70–80 százaléka már megverte gyerekét.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!