Nyitókép forrása: bbc.com

 

Donald Trump amerikai elnök megfenyegette Törökországot. Kijelentette, ha Ankara valami olyasmit követ el, ami számára elfogadhatatlan, tönkre teszi a török gazdaságot.

 

„Ahogy azt már korábban is határozottan kijelentettem, most megismétlem: ha Törökország olyasmit tesz, amit én a nagy páratlan bölcsességemben elfogadhatatlannak ítélek meg, teljesen tönkre teszem és elpusztítom a török gazdaságot. Törökországnak Európával és másokkal együtt kell vigyázniuk az IÁ elfogott harcosaira és családjaikra. Az Egyesült Államok sokkal többet tett, mint amit bárki bármikor várt volna, ideértve az ISIS Kalifátus 100 százalékának elfoglalását. Itt az ideje, hogy a régióban másik, néhányan nagy gazdagságban, megvédjék a saját területüket. AZ USA NAGYSZERŰ!”

 

írta Trump a twitteren.

 

 hirdetes_810x300  

Az amerikai haderő hétfőn elkezdte kivonni katonáit Északkelet-Szíria kurdok által ellenőrzött területéről, mert, ahogy azt Törökországország korábban már jelezte, a török hadsereg hadműveletekbe kezd, hogy kiszorítsa a térségből a kurdokat, és a területén élő 3,6 millió szír menekültet telepítse be az így létrehozandó biztonsági zónába. Ezzel az USA gyakorlatilag magára hagyta az Iszlám Állam elleni harcban legfontosabb szövetségesének bizonyult kurdokat.

 

 

Amerika kivonja csapatait Északkelet-Szíriából, szabad az út a török hadművelet előtt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!