Nyitókép forrása: bloomberg.com

 

A Bloomberg hírügynökség közlése szerint a török hadsereg elkezdte a kurdok kiszorítását célzó hadműveletet Északkelet-Szíriában. A Bloomberg egy neve elhallgatását kérő török tisztviselőre hivatkozott.

 

A hír szerint az átfogó offenzíva első lépéseként egy kisebb csapat szerdán előrenyomult a határ mentén Tap Abyad és Rasa al-Ayn szír városok közelébe.

 

A kurdok legutóbbi nyilatkozata szerint hajlandóak szembeszállni a török hadsereggel. Az amerikaiak korábban jelezték, hogy kivonják katonáikat a térségből, gyakorlatilag szabad utat engedve ezzel a törökök előtt, ám tegnap estig jelentések szerint csak 50 amerikai katona távozott a területről.

 hirdetes_300x300  

 

Az USA korábban azt is kijelentette, hogy az offenzíva megindítása után Törökország felelőssége annak a 11 ezer dzsihadistának és családtagjaiknak őrzése és fogva tartása, akiket eddig az Iszlám Állam elleni harcban szövetséges kurdok tartottak fogva a térségben. Azt egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a törökök hogyan akarják kivitelezni a foglyok átvételét harc nélkül.

 

További részletek és háttérinformáció alábbi cikkünkben olvasható:

 

Törökország befejezte a kurdok elleni hadműveletek előkészítését. Amerikától nem tartanak

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!