Nyitókép: Profimedia

 

A holland rendőrség teljes izolációban, a civilizációtól elvágva talált rá arra a férfira és hat gyerekére, akik egy pincében várták a világ végét – tájékoztatott a holland DutchNews.nl.

 

A férfi és a gyerekei egy elhagyatott családi birtokon éltek az ország északkeleti részén, Drenthe tartományban. A családra azután bukkantak rá, hogy a legidősebb fiú néhányszor megjelent a közeli Ruinerwold falucskában lévő kocsmában.

 

 hirdetes_400x285  

„A fiú vasárnap ismét megjelent nálam, de nagyon zavarodott volt” – mondta a bár tulajdonosa a helyi televíziónak. Elmondása szerint a fiatal férfi öt sört rendelt, és mind az ötöt megitta. A beszélgetés során bevallotta, hogy elszökött a család többi tagjától és segítségre lenne szüksége. „Ezután hívtuk ki a rendőrséget” – magyarázta a férfi.

 

A fiatal férfin ódivatú ruha volt, a haja és a szakálla pedig hosszú volt. Elmesélte, hogy kilenc éve nem volt kint, mert a testvéreivel együtt egy izolált farmon él. Elmondása szerint szeretett volna véget vetni annak az életmódnak, ahogy eddig élt.

 

A rendőrség az elhagyatott birtokon álló házban egy szekrény mögé rejtve találta meg azokat a titkos lépcsőket, amelyek a család eldugott rejtekhelyéhez vezettek. A pincében – ágyban fekve – rátaláltak az 58 éves édesapára, akinek néhány évvel ezelőtt szélütése volt.

 

Egyelőre nem tudni, hogy a család mióta élt a pincében, illetve az sem világos, hogy mi lett a hat gyermek édesanyjával. A gyerekeknek semmilyen kapcsolatuk nem volt a külvilággal, önellátóan éltek, és azt ették, amit a kertben megtermeltek.

 

A pincéből evakuált családot senki sem ismeri a környéken. Az egyik szomszéd elmondása szerint mindig is azt hitte, hogy a ház ablakait bedeszkázó férfi egyedül él a farmon. A férfit letartóztatták, de egyelőre nem hajlandó együttműködni a nyomozókkal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!