Nyitókép forrása: politico.eu

 

Következő lépéseinek mihamarabbi ismertetésére szólította fel a brit kormányt szombaton az Európai Bizottság, miután a londoni parlament indítványt fogadott el a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztása érdekében.

 

Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy minél előbb tájékoztatást várnak a brit kormánytól az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának következő lépéseiről.

 

Rámutatott ugyanakkor, hogy magát a csütörtökön elfogadott új kiválási egyezményt még nem bocsátotta szavazásra a szigetország törvényhozása.

 hirdetes_300x300  

 

Jaume Duch Guillot, az Európai Parlament szóvivője azt közölte, hogy a képviselőtestület illetékes munkacsoportja hétfőn értékelni fogja a folyamat állását.

 

A londoni alsóház által megszavazott indítvány értelmében elhalasztották a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás formális jóváhagyását mindaddig, amíg a szerződés jogi szövegét a parlament törvénybe nem iktatja. Ez gyakorlatilag az október 31-re tervezett kilépés halasztását is jelenti.

 

Brexit: Újabb „se veled, se nélküled” döntés született a brit törvényhozásban

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!