Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Orbán Viktor a pulpituson beszélt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, amikor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblákat tartott elé. Azokon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint stop propaganda, stop korrupció.

 

Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt. A kormányfő folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült.

 

  hirdetes_300x300   

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége – tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz az agresszív háborús politika a célravezető, amit idáig folytattak.

 

Emellett arra is megkérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből. Kövér László úgy fogalmazott, aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

 

Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, a fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

 

Hadházy Ákos később már a helyén ülve mutatott fel egy újabb táblát. Arra az volt írva, hogy „A lónak a f***át!”. A képviselő láthatóan készült a primitív akcióra, hiszen ezt a táblát is egyértelműen előre elkészítette.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!