Nyitókép forrása: RT.com

 

A török hadsereg és szíriai szövetségesei megtámadták a szír kormányerőket, akik közül többen elestek a harcokban vagy megsebesültek. Az összecsapásokban Északkelet-Szíriában került sor, ahol Törökország hadműveletbe kezdett a kurdok kiszorítása céljából.

 

A török katonák összecsapta a kurdokkal is, akik jelen esetben a szír kormányerők kvázi szövetségesének számítanak. A kurd Szír Demokratikus Erők hivatalos közlése szerint 3 kurd katona vesztette életét.

 

A szír kormányerők katonai állásokat hoztak létre Tal Tamr városánál, ezeket érte a támadás a törökök részéről.

 hirdetes_300x300  

 

Törökország október 9-én indította el Északkelet-Szíriában a kurdok kiszorítását célul kitűző hadműveletét, amelynek része egy 30-40 kilométer széles biztonsági sáv a török-szír határ mentén. A biztonsági zónába a Törökországban tartózkodó 3,6 milliónyi szír menekültet telepítené be.

 

Néhány nappal ezelőtt a mindegyik érintett fél beleegyezett a tűzszünetbe, jelenleg pedig hivatalosan tartják magukat ahhoz a török-orosz paktumhoz, miszerint a kurdoknak szerda 12:00 órától számítva 150 óra áll rendelkezésükre a kivonulásra, és addig a hadművelet szünetel.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!