Nyitókép forrása: thesun.co.uk

 

A legfrissebb jelentések szerint angliai Essexben felfedezett halálkamion konténerében megfulladt 39 áldozat többsége vietnami volt, nem pedig kínai, ahogy a korábbi közlések állították.

 

Hivatalosan az áldozatok többségét még nem sikerült kétséget kizáróan azonosítani, a kínai és vietnami hatóságok szorosan együttműködnek az eset kapcsán.

 

Az egyik, már igazoltan vietnami áldozat, egy fiatal nő Vietnam egyik legszegényebb vidékéről származik, Nghe An provinciából, ahonnan egyébként az embercsempészek és emberkereskedők áldozatainak jelentős része is kikerül – legalábbis az amerikai székhelyű Pacific Links Foundation adatai szerint.

 hirdetes_300x300  

 

A távol-keleti ország szegény vidékeiről csak az elmúlt nyolc hónapban 42 ezer ember utazott Nyugat-Európába munkavállalás céljából. Az említett provinciában uralkodó helyzethez nagyban hozzájárul egy 2016-ban történt súlyos ipari katasztrófa: egy tajvani acélkohó megfertőzte a felszíni vizek zömét, lényegében porig rombolva a térség két meghatározó bevételi forrását: a turizmust és a halászatot.

 

A The Sun brit lap internetes kiadása szerint a kínai Kígyófej nevű embercsempész szervezet felelős a 39 áldozatért. A bűnbanda évek óta kereskedik emberekkel és csempészi áldozatait a Távol-Keletről Nyugat-Európába – rabszolgának vagy szexrabszolgának. Egy másik ügy miatt már egyszer felkeltették a közvélemény figyelmét, 2000-ben 58 illegális bevándorló halt meg miattuk Dover kikötővárosában, ők egy zöldségszállítmány között bújtak egy egy hűtött konténerben, levegőjük azonban nem volt. Csak ketten élték túl az esetet. A Kígyófej egyes becslések szerint legalább 200 ezer távol-keleti személyt csempészett nyugatra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!