Máté, Mirella
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Külügyek

Amerikai tankok érkeztek Litvániába, Fehéroroszország fenyegetőzik

Újabb NATO-hadgyakorlat borzolja a kedélyeket a keleti végeken

Nyitókép forrása: belarusfeed.com

 

A GeopoliticalFutures hétfői közlése szerint az Egyesült Államok megkezdte a katonai felszerelések Litvániába szállítását a Defender 2020 NATO-hadgyakorlat előkészületei keretében. Fehéroroszország ellenintézkedésekkel fenyegetőzik.

 

Az amerikaiak nyolc Abrams tankot, több mint 20 Bradley gyalogsági harckocsit szállítottak a litván főváros, Vilnius melletti katonai bázisra, és még több tucat katonai jármű érkezik Lengyelországból. A Defender 2020 hadgyarkorlatban a NATO 15 tagállama vesz részt, sokkal érdekesebb azonban, hogy lezajlása után 500 amerikai katona legalább fél évig még Litvániában marad.

 

Alekszandr Lukasenko belorusz elnök „erődemonstrációnak” minősítette a hadgyakorlatot és az amerikai tankok Litvániába telepítését, és jelezte, hogy Minszk növelni fogja katonai jelenlétét a fehérorosz-litván határnál – ez rakéták, tüzérségi járművek, ejtőernyős egységeket jelent. Lukasenko egyúttal jelezte, hogy „felülvizsgálja” Oroszországgal folytatott katonai együttműködését a kialakult helyzet miatt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket