Nyitókép: mti

 

Budapesten lesz az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) terrorizmus elleni hivatalának regionális programtámogató irodája – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a fővárosban.

 

Szijjártó Péter A terrorizmushoz vezető radikalizáció: regionális politikai válaszok és kockázatcsökkentés című kétnapos angol nyelvű konferencia megnyitóján mondott beszédet.

 

A miniszter a tanácskozás előtti sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon már több szakosított ENSZ-szervezetnek működik regionális központja.
Magyarország aktív és sikeres résztvevője a nemzetközi közösség terrorizmusellenes küzdelmének – hangoztatta. Úgy vélekedett: ezt ismerte el az ENSZ azzal, hogy Budapesten rendezik meg a jövőre New Yorkban tartandó globális terrorizmusellenes konferenciát felvezető regionális tanácskozássorozat egyik állomását.

 hirdetes_300x300  

Szijjártó kiemelte: a nemzetközi közösségnek már nem azzal kellene foglalkoznia, hogy újabb migrációs hullámokat „inspiráljon”, hanem azzal, hogy megteremtse a biztonságos életkörülményeket mindazoknak, akik otthonuk elhagyására kényszerültek.

 

Magyarország eddig 40 millió dollárt fordított a közel-keleti keresztények megsegítésére, részt vett kórházak, iskolák újjáépítésében, hogy az érintettek haza tudjanak térni – jelezte Szijjártó Péter.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!