Laura, Alida
  • HUF: 352.57
  • USD: 1.20
  • 19 °C
  • 30 °C
Külügyek

Berlini fal – A német államfő köszönetet mondott a közép-európai népeknek a német újraegyesítésért

Szerinte nélkülünk nem történhettek volna meg a térségbeli békés forradalmak sem

Nyitókép: Berlin, 2019. november 9., Résztvevõk virágokat helyeznek el a berlini fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen 2019. november 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt

 

Köszönetet mondott Frank-Walter Steinmeier német államfő a közép-európai népeknek a hazája újraegyesítéséhez nyújtott segítségért szombaton Berlinben a német fővárost kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulójára rendezett ünnepségen.

 

A lengyelek, a magyarok, a csehek és a szlovákok bátorsága és szabadságszeretete nélkül nem valósulhatott volna meg a német egység és nem történhettek volna meg a térségbeli békés forradalmak – hangsúlyozta a szövetségi elnök a visegrádi négyek országcsoport tiszteletére emelt szobornál, amelynél Miloš Zeman cseh, Andrzej Duda lengyel, Áder János magyar és Zuzana Čaputová szlovák államfővel együtt virágokat helyezett el.

 

Berlin, 2019. november 9.
A német szövetségi kormány által közreadott képen Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök (háttal) fogadja Áder János magyar (j), Milos Zeman cseh (j2), Andrzej Duda lengyel, és Zuzana Caputová szlovák (b) államfõt a berlini fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepség elõtt az elnöki palotában 2019. november 9-én.
MTI/Német szövetségi kormány/Guido Bergmann

Az ünnepségsorozat következő rendezvényén,a belvárosi Bernauer utcai központi emlékhelynél felállított szobortól alig száz méterre álló Megbékélés kápolnájában Angela Merkel kancellár mondott köszöntőt, kiemelve: az embereket kirekesztő és a szabadságot korlátozó falak soha nem annyira erősek, hogy ne lehessen ledönteni őket.

 

30 éve történt: 1989. november 9. – A nap, amikor leomlott a berlini fal

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket