Nyitókép forássa: HNonline.sk

 

Andruskó Zoltán, a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja ma vallomást tett a korábban már emlegetett, miniszterekhez köthető bűncselekményekről. A Markíza közlése szerint, Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter és Viktor Stromček (Smer) egykori közlekedési államtitkár pénzt fogadtak el külföldiek tartózkodási és egyéb engedélyeinek „gyors és problémamentes” kiváltásáért.

 

A külföldiek részére „protekcióval” elintézett állítólagos munkavállalási engedélyek és a lakásbérleti kérvények a sajtó közlése szerint egy gútai munkaközvetítő irodához köthetők, amelynek vezetője Boris Gatial. Gatial egy személy engedélyei után kétszemjegyű összeget fizetett az akkor még közlekedési államtitkár Stromčeknek vagy épp Ján Richter munkaügyi miniszternek.

 

Andruskó felhívta a hatóságok figyelmét Denisa Saková (Smer) belügyminiszter szoros állítlagosan közeli kapcsolatára is Gatiallal, aki Saková kinevezése előtt nagyon bíztató üzeneteket küldött a politikusnak.

 hirdetes_810x300  

 

A NAKA a következő időszakban ellenőrzi, hogy Andruskó vallomásának van-e bizonyítható valóságalapja. Saková, Rochter, Stromček és Gatial természetesen az egészet kitalációnak tartják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!