Nyitókép forrása: skynews.com

 

Joseph Muscat máltai kormányfő csak akkor adna kegyelmet a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró elleni merénylet közvetítőjének, ha bíróság előtt tesz vallomást és az elvezet a gyilkoswság megrendelőjéhez. A máltai oknyomozó újságíró meggyilkolásának vádlottja kegyelmet követel az együttműködéséért cserébe.

 

A Malta Tuday közlése szerint a rendőrség Melvin Theuma taxisofőrt tartóztatta le a múlt csütörtökön, ám nem közvetítő szerepe miatt, hanem egy pénzmosás elleni rendőrségi akció keretében. A férfinak már korábban is volt problémája a törvénnyel. A rendőrségi kihallgatáson ismerte be, hogy közvetített a megbízó a bérgyilkosok között.

 

Theuma csak azután hajlandó információkat megosztani a rendőrséggel, hogy biztosítékot kap arral, hogy kegyelmet kap, amit Joseph Muscat baloldali kormányfő elfogadhatatlannak tart.

 hirdetes_400x285  

 

Daphne Caruano Galiziával 2017-ben egy autóbomba végzett. 2017 feburárjában tényfeltáró cikkeket jelentetett meg arról, hogy Joseph Muscat kormányfő panamai offshore cég tulajdonosa volt, és jelentős tranzakciók mentek végbe e cég és egy azerbajdzsáni bankszámla között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!