Nyitókép forrása: washingtonpost.com

 

Boris Johnson brit konzervatív kormányfő pártja a december 12-én esedékes brit parlamenti választásokon kényelmes többséget tudna szerezni – derül ki egy friss felmérésből, amelyet a YouGov tett közzé szerdán.

 

A felmérés szerint Johnson és a Konzervatív Párt 359 mandátumot szerezhet a brit előrehozott választáson a 650 fős brit parlamentben. A két évvel ezelőtti, szintén előrehozott választáson szerzett 317 mandátummal szemben ez jóval kedvezőbb eredményt mutat.

 

A YouGov felmérése azért is kap nagy figyelmet, mert százezer választó megkérdezésével készül.

 hirdetes_300x300  

 

A decemberi választás várható nagy vesztese a Munkáspárt lehet, amelynek jelenleg 211 mandátumra van csak kilátásra, ami 50 képviselővel kevesebb, mint a 2017-es választáson szerzett mandátumok száma.

 

A Skót Nemzeti Párt 43, a Liberális Demokratapárt 13 képviselőt juttathat a brit parlamentbe. Az euroszkeptikus  Brexit-párt és vezetője, Nigel Farage a felmérés szerint egyetlen mandátumot sem szerezne.

 

Nagy-Britanniában azután eszközölte ki a kormányfő az előrehozott választást, hogy a londoni parlament sorozatos patthelyzetek után október 31-éről január 31-re halasztotta az ország uniós kiválásának határidejét. Boris Johnson azzal kampányol, hogy kivezeti az Egyesült Királyságot az EU-ból.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!