Nyitókép forrása: apnews.com

 

A londoni rendőrség sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy terrorcselekmény volt a mai késes támadás, amelyre a London hídon került sor péntek délután.  Az elkövetőt a rendőrök lelőtték. A tájékoztatás arra nem terjedt ki, hogy mennyi sebesültje van a támadásnak és hogy a lelőtt gyanúsított életben maradt-e.

 

Niel Basu rendőrparancsnok elmondta, hogy mivel bombának látszó tárgy volt az elkövető testére erősítve, a tűzszerészeket is kihívták, ám később bebizonyosodott, hogy csak egy hamis robbanószerkezetről van szó.

 

A támadásra helyi idő szerint délután 14:00-kor került sor. Az elkövetőt először a járókelők egy csoportja teperte le. Az egyik civilnek sikerült kicsavarnia a gyanúsított kezéből a kést. A videók tanúsága szerint ezután vehették észre, hogy bombának látszó tárgy van a férfi testére erősítve (ekkor már a rendőrök is ott voltak), mert hirtelen távolabb húzódtak tőle és távolabb terelték a bámészkodókat is.

 hirdetes_810x300  

 

A felvételen azonban az is látszik, hogy az egyik civil nem tudta, vagy nem akarta elengedni a támadót, a rendőröknek kellett lecibálni róla. Majd amint tiszta volt a cél, kétszer lőttek – ennek részleteiről hivatalosan nem sokat tudni, nagy valószínűséggel így akarták megakadályozni, hogy a merénylő felrobbantsa magát.

 

Íme néhány videó az esetről. Gyenge idegzetűeknek nem ajánljuk:

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.