Nyitókép: Az egyik eltulajdonított ékszer/Reuters

 

A német rendőrség 500 ezer eurós nyomravezetői díjat kínál annak, aki információkkal tud szolgálni azoknak a tolvajoknak a felderítéséhez, akik hétfőre virradóra kirabolták a drezdai múzeumként működő uralkodói kincstárat, a Grünes Gewölbent.

 

A DPA ügynökség szerint a rendőrség mindenkit pénzjutalomban részesít, aki információval rendelkezik a lopással, az elkövetőkkel vagy az eltulajdonított ékszerek hollétével kapcsolatban.

 

  hirdetes_300x300   

Az eddigi információk szerint a drezdai Residenzschloss kincstárába két tolvaj hatolt be, két társuk pedig az épület előtt várta őket.

 

A német történelem egyik legnagyobb műkincsrablását hajtották végre Drezdában

 

A tolvajok 11 darab, 18. századi értéktárgyat loptak el a II. Erős Ágost szász uralkodó kollekciójából, emellett két kiállított tárgy darabjait, valamint egy szoknyagomb-szettet emeltek el. Az elzsákmányolt tárgyak mindegyike több száz gyémánttal volt díszítve, beleértve egy 49 karátos drezdai fehér gyémántot is.

 

A drezdai rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy a műkincslopást elvégző négy gyanúsított ellen az állami ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlege folytat nyomozást.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!