Nyitókép: Shen Yi-ming vezérkari főnök (jobbra) is a lezuhant helikopteren volt. FORRÁS: AFP/STR

 

Elhunyt a tajvani vezérkari főnök és hét másik ember az ázsiai szigetország északi részén csütörtökön egy helikopter-balesetben – közölte a helyi védelmi minisztérium.

 

A 62 éves Shen Yi-ming egy UH-60M Black Hawk típusú katonai helikopteren utazott, amely helyi idő szerint körülbelül reggel nyolckor szállt fel a tajvani fővárosból, Tajpejből. A vezérkari főnök csapatszemlére indult a közeli Jilan megyébe.

 

 hirdetes_810x300  

A helikopter alig 30 perccel indulás után sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a Tajpejhez közeli hegyekben. A Black Hawkon összesen tizenhárman utaztak, közülük öten kórházba kerültek, a többiek meghaltak – közölte a védelmi tárca.

 

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. Valószínűleg nem az időjárás, mert a pilóta megfelelő látási viszonyokról számolt be, mikor utoljára kapcsolatba lépett az illetékes támaszponttal. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

 

Vezérkari főnökként Shen Yi-ming feladata volt a szigetország védelmének megszervezése Kínával szemben, amely azzal fenyegetett, hogy szükség esetén katonai erővel csatolja magához Tajvant, amelyet a saját területének tart.

 

A szerencsétlenség mindössze egy héttel a tajvani parlamenti és elnökválasztás előtt történt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!