Nyitókép forrása: cas.sk

 

Az Irakban eddig szolgálatot teljesítő hét szlovák katonát átmenetileg Irak területén kívül helyezték el – közölte a Kormányhivatal sajtóosztálya.

 

A katonák külső elhelyezésére azután került sor, hogy egy amerikai légicsapásban a múlt héten meghalt Kasszim Szulejmáni tábornok, Irán harmadik legfontosabb vezetője, az USA és a Irán közti ellentétek pedig eszkalálódtak.

 

A szlovák katonák hazahozatala a kormányhivatal elmondása szerint a NATO-szövetségesekkel való további egyeztetés függvénye.

 hirdetes_810x300  

 

„Peter Pellegrini kormányfő bejelenti, hogy tekintettel az iraki helyzetre, amely a NATO-missziók elfüggesztéséhez vezetett, az ott szolgálatot teljesítő szlovák katonákat átmenetileg Irak területén kívül helyezték el. További lépésekre a szövetségesekkel való konzultáció után kerülhet sor”

 

közölte a kormányhivatal.

 

Kapcsolódó hír, hogy Németország is bejelentette, hogy „biztonsági okokból” kivonja katonáit Irakból és ideiglenesen Jordániában illetve Kuvaitban helyezi őket el. Összesen 120 német katona teljesít(ett) szolgálatot Irakban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!