Külügyek

Romlik a helyzet Ausztráliában, újabb kitelepítések jönnek

A tüzeket csak a tartós esőzés állíthatná meg, de arra még hónapokat kell várni

Nyitókép forrása: nytimes.com

 

Az ausztrál hatóságok újabb figyelmeztetést adtak ki a szeptember óta tomboló tűzvész kapcsán, és újabb evakuációkat rendeltek a veszélyeztetett térségekben. A rendkívül meleg időjárás és a z erős szél visszatérte miatt várhatóan a tüzek is újult lendülettel terjednek tovább.

 

Victoria állam nagy részében 48 órával meghosszabbították az egy hete tartó szükségállapotot. A veszélyeztetett régiókban a lakosságot felszólították házaik lehagyására. A politikusok és miniszterek nyilatkozataikban figyelmeztetik a lakosságot, hogy az elmúlt napok csapadékosabb időjárása nem állította meg az erdőtüzeket, azok továbbra is terjednek és ezért valós veszélyt jelentenek.

 

Hirdetés(X)

A hatóságok úgy vélik, hogy mindaddig nem sikerül feltartóztatni a több száz tűzfészekből táplálkozó lángokat, míg tartósan csapadékos időjárás nem érkezik a térségben. A probléma az, hogy Ausztráliában épp csak elkezdődtek a nyári hónapok, a legnagyobb hőségre éppenséggel januárban és februárban kell számítani.

 

A meteorológusok szerint a következő néhány hónapban számottevő csapadék nem várható.

 

Az ausztrál tűzvész eddig 26 emberéletet követelt, több ezer ember vált földönfutóvá. A lángok eddig 10,3 millió hektárnyi területet emésztettek fel. Ez nagyobb, mint Magyarország területe.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás