Nyitókép forrása: reuters

 

A Brexit eddig mintegy 152,4 milliárd eurós kárt okozott a Nagy-Britannia és az EU27-ek közti kereskedelemben, és ez a szám további 85 milliárd euróval nőni fog – írja a Bloomberg gazdasági hírügynökség. A károkat a Brexit-népszavazástól, 2016 nyarától számolták.

 

Összesen tehát mintegy 240 milliárd euróval csökkent a külkereskedelmi volumene Nagy-Britanniának az elmúlt három és fél évben amiatt, hogy nem valósultak meg kereskedelmi ügyletek a Brexit okozta bizonytalanságok miatt. Így valójában nem klasszikus veszteségről van szó, hanem meg nem valósuló nyereségről.

 

Egyéb problémák miatt is fájhat a feje a december 12-én fölényes győzelmet arató brit konzervatív kormányfőnek: országa gazdasági mutatói egyre rosszabbak: a gazdasági növekedési kilátásokat idénre a korábbi kettőről egy százalékra csökkentették, a vállalati környezeti kilátások szintén megzuhantak.

 hirdetes_300x300  

 

A kormány egyelőre derűlátóan nyilatkozik, mert a 2016-os referendumon szűk többséggel megszavazott uniós kiválást nekik kell lebonyolítani. A Brexit végtelennek tűnő története leghamarább január végén zárulhat le.

 

Körkép.sk, CTK

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!