Nyitókép: Reprofoto/Facebook: Alaska State Troopers

 

Csaknem három hetet élt túl a jéghideg alaszkai vadonba egy férfi, miután kigyulladt a kunyhója – írta a Fox News.

 

A harmincéves férfit kb. 113 kilométerre találták egy mindentől távol eső területen, a Susitna-völgyben. A férfi a nagy hóban egy menedékhelyet alakított ki magának és abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tűzből kimentett.  A hóba egy nagy SOS-jelet is taposott, ez alapján találták meg a segítségére siető katonák.

 

 hirdetes_810x300  

A férfi december közepétől tartózkodott a búvóhelyén, miután a kunyhója kigyulladt és leégett. A férfi senkivel sem tudott kapcsolatba lépni, ugyanis a mobilja nem működött, térképe nem volt, sőt olyan eszközzel sem rendelkezett, amivel könnyebben tudott volna haladni a hóban. A legközelebbi szomszédja pedig 32 kilométerre volt tőle.

 

SURVIVOR

On Thursday, January 9, Helo 3 responded to a request for a welfare check on Tyson Steele, age 30, at his remote homestead approximately 20 miles outside of Skwentna. He had not been heard from for several weeks. Late that morning, Helo 3 pilot Cliff Gilliland and Tactical Flight Officer Zac Johnson located Steele waving his arms near a makeshift shelter. An SOS signal was stamped in the snow outside. His cabin had burned down in mid-December killing his dog and leaving him stranded in subzero temperatures with no cabin, and no means of communication, for 23 days. Read the story in his own words athttps://dps.alaska.gov/getmedia/4d477f96-1d92-4082-8ec9-76dd97580108/Winter-Fire-Survivor_1-10-2020

Gepostet von Alaska State Troopers (Official) am Freitag, 10. Januar 2020

 

Az első két éjszakát egy barlangban töltötte, után egy ideiglenes menedékhely kialakításába kezdett. A tűzvész során 30 napra elegendő ételt tudott megmenteni, amit a tűzön melegített fel.

 

Mivel a férfiról hetek óta nem hallottak, családja és barátai aggódni kezdtek és felvették a kapcsolatot az alaszkai mentőalakulatokkal. Végül egy helikopterről vették észre a férfit és mentették ki az alaszkai vadonból.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!