Farkas
  • HUF: 367.32
  • USD: 1.17
  • 6 °C
  • 13 °C
Külügyek

Benyújtotta lemondását az ukrán kormányfő

Előkerült egy felvétel, melyen kormánytagokkal és jegybanki vezetőkkel arról értekezik, miként vezessék félre az elnököt

Nyitókép: SITA/AP

 

Írásban benyújtotta lemondását Olekszij Honcsaruk ukrán kormányfő Volodimir Zelenszkij elnöknek – ezt maga a politikus jelentette be pénteken Facebook-oldalán.

 

Honcsaruk Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta: azért vállalta a miniszterelnöki posztot, hogy végrehajtsa Zelenszkij programját.

 

„Számomra ő (Zelenszkij) a nyitottság és tisztesség példája. Annak érdekében, hogy kiküszöböljük az elnök iránti tiszteletünkkel és bizalmunkkal kapcsolatos kétségeket, a lemondólevelet megírtam és átadtam az elnöknek, felhatalmazva arra, hogy benyújtsa a parlamentnek”

 

– írta a kormányfő.

 

Дорогі українці!Останні 4 місяці команда Президента багато працювала над тим, щоб країна змінилась. Вже за цей…

Gepostet von Олексій Гончарук – Прем'єр-міністр України am Donnerstag, 16. Januar 2020

 

Emlékeztetett arra, hogy Zelenszkij úgy nyerte el az államfői posztot, hogy az elnökválasztáson az ukránok „példátlan bizalmukat fejezték ki iránta”. Ezért – mint Honcsaruk leszögezte – „minden joga megvan arra, hogy értékelje csapata minden tagjának hatékonyságát”.

 

Honcsaruk azután döntött a lemondólevél megírása mellett, hogy két napja nyilvánosságra került egy hangfelvétel az interneten, amelyen állítólag ő kormánytagokkal és jegybanki vezetőkkel arról értekezik, miként vezessék félre az elnököt, amikor megmagyarázzák neki a nemzeti valuta árfolyamának alakulását és az országban zajló gazdasági folyamatokat.

 

A felvételen – amelynek valódiságát egyelőre a kormányoldalon cáfolják, de legalábbis kétségbe vonják – egy Honcsarukéhoz hasonlító hangú szereplő kijelenti, hogy Zelenszkij alig ért valamit a pénzügyekből, és saját magát „tudatlannak” nevezi általában a gazdasági kérdésekben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket