Nyitókép: aktuality.sk

 

A Lordok Háza, tehát a brit parlamenti felsőház elhagyhatja Londont és York-ba vagy Birmingham-be költözhet. Erről a Sky News számolt be kormányforrásokra hivatkozva.

 

James Cleverly, a Konzervatív Párt elnöke megerősítette, hogy Boris Johnson brit kormányfő komolyan fontolgatja, hogy áthelyezze a politikai hatalmat Londonból olyan régióba, ahol a konzervatívok növekvő támogatást könyvelhettek el a legutóbbi parlamenti választások során.

 

Cleverly szerint a miniszterek most felmérik az egyes lehetőségeket, hogy miként biztosítsák, hogy az Egyesült Királyság minden része érezze a kötődést a politikához.

 hirdetes_300x300  

 

„Mikor a miniszterelnök egy nappal a választások után kiállt beszédével, és kijelentette, hogy ez a kormány az emberekért lesz, azt komolyan gondolta. (…) Úgy gondolom, hogy 2016-ban a népszavazás nem csak az EU-hoz való kapcsolatunkról szólt, hanem emberek millióiról is kapcsolatukról a politika egészével”

 

állította Cleverly.

 

A Sky News szerint York lehetne a befutó abban az esetben, ha tényleg kiköltöztetnék a Lordok Házát Londonból. A felsőházi képviselőknek egyébként 2025-ben mindenképpen átmeneti helyet kellene keresniük hat teljes évre, amíg a Westminster-palotát annak felújítása miatt.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!