Krisztina
  • HUF: 346.30
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 31 °C
Külügyek

Tragédia: Legalább nyolcan meghaltak egy egészségkárosodottak számára fenntartott otthonban Csehországban

Két németországi mentőegység is részt vett a mentésben

Nyitókép: idnes.cz

 

Legalább nyolc halottja és több sebesültje van annak a tűzesetnek, melyre a cseh Vejprty településen került sor vasárnap. A mentőegységek rendkívüli állapotot hirdettek ki.

 

Hirdetés(x)

Vasárnap reggel tűz ütött ki a Chomutov járásbeli Vejprty városban egy mentális és más egészségkárosodott betegek számára fenntartott otthonban. A hírek először nyugdíjasotthonról szóltak, később azonban pontosították a sajtóértesüléseket.

 

Az eddigi jelentések szerint a tragédiának nyolc halálos áldozata van, a tűzoltóság közlése további 30 sérültet említ, közülük három személy sérülése súlyos, egy beteget pedig közepesen súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

Az evakuált személyek többsége csupán könnyebb sérüléseket szenvedett, a belélegzett füst miatt folyamatosan monitorozzák állapotukat.

 

Andrej Babiš cseh kormányfő a Twitteren fejezte ki sajnálatát és együttérzését a tragédiában elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. Közlése szerint a rendőrség és a tűzoltóság is mindent megtesz az eset kivizsgálására illetve a mentés érdekében.

 

A műveleti egység megbízottjának elmondása szerinta tűzesetet 4:49-kor jelentették, a tüzet lokalizálát így nem terjed tovább.

 

A mentésben két németországi mentőegység is részt vesz, a mentősök Prágából is kértek helikopteres segítséget a sérültek elszállítására, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a mentőhelikopter nem szállhatott fel.

 

A helyszínen segített Viktor Koláček, a szociális szolgáltatásokat biztosító városi intézmény igazgatója is.

 

“Az okokat nem ismerjük. Jelenleg szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik részt vettek vagy vesznek a mentésben, legyen szó profikról vagy alkalmazottakról”

 

nyilatkozta a sajtónak vezetés közben, mivel épp a tűzesetben megsérült betegek egy részét szállította be a kórházba.

 

“A mentőnek már nem volt kapacitása, így fogtam a mikrobuszunkat és beviszem őket”

 

tette hozzá.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket