Nyitókép: idnes.cz

 

Legalább nyolc halottja és több sebesültje van annak a tűzesetnek, melyre a cseh Vejprty településen került sor vasárnap. A mentőegységek rendkívüli állapotot hirdettek ki.

 

Vasárnap reggel tűz ütött ki a Chomutov járásbeli Vejprty városban egy mentális és más egészségkárosodott betegek számára fenntartott otthonban. A hírek először nyugdíjasotthonról szóltak, később azonban pontosították a sajtóértesüléseket.

 

Az eddigi jelentések szerint a tragédiának nyolc halálos áldozata van, a tűzoltóság közlése további 30 sérültet említ, közülük három személy sérülése súlyos, egy beteget pedig közepesen súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

 hirdetes_300x300  

 

Az evakuált személyek többsége csupán könnyebb sérüléseket szenvedett, a belélegzett füst miatt folyamatosan monitorozzák állapotukat.

 

Andrej Babiš cseh kormányfő a Twitteren fejezte ki sajnálatát és együttérzését a tragédiában elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. Közlése szerint a rendőrség és a tűzoltóság is mindent megtesz az eset kivizsgálására illetve a mentés érdekében.

 

A műveleti egység megbízottjának elmondása szerinta tűzesetet 4:49-kor jelentették, a tüzet lokalizálát így nem terjed tovább.

 

A mentésben két németországi mentőegység is részt vesz, a mentősök Prágából is kértek helikopteres segítséget a sérültek elszállítására, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a mentőhelikopter nem szállhatott fel.

 

A helyszínen segített Viktor Koláček, a szociális szolgáltatásokat biztosító városi intézmény igazgatója is.

 

„Az okokat nem ismerjük. Jelenleg szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik részt vettek vagy vesznek a mentésben, legyen szó profikról vagy alkalmazottakról”

 

nyilatkozta a sajtónak vezetés közben, mivel épp a tűzesetben megsérült betegek egy részét szállította be a kórházba.

 

„A mentőnek már nem volt kapacitása, így fogtam a mikrobuszunkat és beviszem őket”

 

tette hozzá.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!