nyitókép forrása: hannity.com

 

Nem tízezer, hanem már akár 75 800 ember is megfertőződhetett Kínában a koronavírussal – állítják a hongkongi egyetem virológusai. Tanulmányukból a DPA német hírügynökség közölt részleteket.

 

A fertőzés terjedésének modellezésével a tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a koronavírus (hivatalos nevén 2019-nCoV) több tucat fertőzött személyen keresztül más területekre is lejuthatott a betegség. Ez pedig olyan méreteket ölt, hogy fennáll a lokális járvány lehetősége.

 

„A mi becsléseink alapján nyomatékosan kérjük az illetékes hatóságokat a világ minden részén, hogy készítsenek elő sürgősségi válságterveket a kór feltartóztatása céljából, különösen a kínai nagyvárosok közelében lévő területeken.

 

 hirdetes_300x300  

fogalmaztak a tanulmány készítői, hozzátéve, hogy mivel nem juthatnak hozzá a megerősített kínai esetek kórlapjaihoz, a „járvány valódi méretei és pandémiás potenciálja továbbra is ismeretlenek maradnak”.

 

A SARS vírussal rokonságban lévő 2019-nCoV péntek estig közel tízezer embert fertőzött meg (a hivatalos adatok szerint), zömében Kínában, de a világ több mint húsz országában vannak esetek. Európában Franciaországban (5 eset), Németországban (4), Finnországban (2) és Olaszországban (2) erősítették meg jelenlétét.

 

A halálos áldozatok száma már kétszáz fölé emelkedett. A vírus a lappangási időszakban is fertőz.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!