Nyitókép forrása: Budapest, 2020. február 3. Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) beszél az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2020. február 3-án. Balról Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, jobbról Sándor Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökhelyettese. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az iraki helyzet stabil, a művelet befejezésére, a magyar katonák hazahívására nincs szükség – hangzott el azon a hétfői budapesti sajtótájékoztatón, amelyet az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartottak magyar honvédségi vezetők és a magyar honvédelmi miniszter.

 

Benkő Tibor emlékeztetett, január 9-én rakétatámadás érte azt az iraki tábort, ahol magyar katonák is szolgálnak.

 

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta: mind Irakban, mind Magyarországon biztonságerősítő intézkedéseket vezettek be, és egy tapasztalt tábornokot küldtek a helyszínre.

 hirdetes_810x300  

 

Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökhelyettese, aki 14 napot töltött Irakban, arról tájékoztatott: az iraki helyzet jelenleg stabil. A művelet befejezésére, a katonák hazahozatalára nincs szükség, ez a kurdok részéről sem merült fel – tette hozzá.

 

A korábban életbe léptetett rendkívüli intézkedések nagy részét fel is függesztették, de a védőfelszerelésre, valamint a tábor elhagyására vonatkozó intézkedések továbbra is érvényben vannak – közölte.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!