Nyitókép: BBC

 

Egy japán szakértői bizottság gondos mérlegelés után úgy véli, ez a legjobb megoldás, és a nyári tokiói olimpia előtt meg kell szabadulni a radioaktív szennyvíztől.

 

Egy japán szakértői bizottság azt javasolja a kormánynak, hogy eresszék a Csendes-óceánba a Fukusima I. atomerőműben keletkezett, radioaktívan szennyezett vizet, és így szabaduljanak meg tőle.

 

 hirdetes_810x300  

Az ipari minisztériumhoz tartozó bizottság két lehetséges módszert vizsgált meg alaposan: az egyik az óceánba eresztés, a másik, hogy hagyják elpárologni. A gondos mérlegelés után az előbbi mellett foglalt állást. A kormány a bevett gyakorlatnak megfelelően valószínűleg elfogadja a szakértők döntését.

 

A vizet kezelték, és az erőművet működtető Tokyo Electric Power tájékoztatása szerint a benne lévő 62 radioaktív elem szintje lecsökkenthető olyan szintre, amely már nem ártalmas az emberekre, kivéve a tríciumot.

 

Japánban az idény nyáron olimpia lesz, és a radioaktívan szennyezett víztől való megszabadulás azért is sürgős, mert a játékok egyes eseményeit az erőműtől mindössze 60 kilométerre rendezik meg. Dél-Korea már bejelentette, hogy a sportolói sugárzás érzékelő műszereket és élelmiszert visznek maguknak Japánba.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!