Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

A legfrissebb adatok szerint már legalább 1369 halálos áldozata van a COVID-19 névre keresztelt koronavírusnak. A fertőzöttek száma 60 335 volt csütörtök reggel (közép-európai idő szerint). Az elsősorban Kínában tomboló járvány egyre komolyabb politikai következményekkel jár.

 

A fertőzéssel leginkább sújtott Hu-pei tartományban az egyre növekvő elégedetlenség okán Peking menesztette a tartomány és a központi város, Vuhan elöljáróit. A hét elején a koronavírus feltartóztatásának kudarca miatt egészségügyi hivatali vezetőt is felmentettek.

 

Egy nap alatt 15 ezerrel több fertőzöttet vettek nyilvántartásba Kínába, miközben a halálos áldozatok száma szerdáról csütörtökre 242-vel emlekedett.

  hirdetes_300x300   

 

Közben egyre több néven illetik a sajtóban a kórokozót. A koronavírusok családjába tartozó, a SARS-szal rokon vírust korábban hivatalosan 2019-nCoV-ként emlegették. Most kórokozó a hivatalos elnevezése SARS-CoV-2-re módosult, a betegséget, amit okoz az Egészségügyi Világszervezet COVID-19-ként emlegeti (CO, mint korona, VI, mint vírus és D, mint „disease”, vagyis fertőzés).

 

Vietnamban egy 10 lélekszámú, Hanoihoz közeli települést helyeztek karanténba koronavírus gyanúja miatt. Dél-Koreában 740 katona van karanténban, ők az elmúlt 14 napban jártak Kínában, Makaóban, vagy Hongkongban.

 

A Japánnál veszteglő kirándulóhajón újabb 44 megerősített fertőzést mutattak ki a tesztek. A hajón 3500-nál is több utas tartózkodik, eddig 218-uknál erősítették meg a vírus jelenléttét, de egyelőre csak 713 emberen végezték el a tesztet.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!