Marcell
  • HUF: 345.38
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 30 °C
Külügyek

Törökország “maximális erőfeszítést” vár Németországtól a hanaui lövöldözés felgöngyölítésére

Kiemelte, hogy a támadás hátterében a jelek szerint idegengyűlölet és rasszizmus állt

Nyitókép forrása: yahoo.com

 

Törökország “maximális erőfeszítést” vár a német hatóságoktól a szerda éjszakai hanaui lövöldözés felgöngyölítésére – írta Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő csütörtökön a hivatalos Twitter-fiókján, hozzátéve, hogy az incidensben török állampolgárok is életüket vesztették.

Hirdetés(x)

 

Kiemelte, hogy a támadás hátterében a jelek szerint idegengyűlölet és rasszizmus állt. “A rasszizmus kollektív rákbetegség” – fogalmazott a szóvivő.

Hirdetés(x)

 

Kalin a török állampolgárságú áldozatok számát nem közölte, de az NTV török hírtelevízió a berlini török nagykövetre, Ali Kemal Aydinra hivatkozva azt jelentette, hogy a kilenc halálos áldozat közül öten voltak török állampolgárok.

 

A Frankfurt am Main melletti Hanau városban szerda késő este két helyszínen kilenc embert lőtt le egy férfi. Tette a nyomozás első, előzetes megállapításai szerint – mint azt Peter Beuth, Hessen tartomány belügyminisztere közölte – valószínűleg szélsőjobboldali terrorcselekmény volt. Hajnalban a feltételezett elkövetőt, egy 43 éves német állampolgárt, 72 éves édesanyjával együtt holtan találták hanaui lakásában. Mindkét holttesten lőfegyver okozta sebek vannak.

 

A nyomozás első megállapításai szerint a férfi valószínűleg lelőtte az anyját, majd végzett magával. Hazatérése előtt támadást intézett két helyi vízipipabár ellen. Tüzet nyitott egy vegyesbolt előtt is, és rálőtt egy autóra. Több embert meg is sebesített.

 

A török külügyminisztérium internetes oldala szerint a 83 milliós Németország lakosságának 3,4 százaléka rendelkezik törökországi gyökerekkel, ez 2,82 millió embert jelent.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket