Nyitókép forrása: ta3.com

 

Olaszországban hunyt el a koronavírus első európai halálos áldozata, egy 78 éves padovai férfi. Nem sokkal később még halálesetről számoltak be a hatóságok: egy Milánóban élő nő szervezete is feladta a harcot a kórral szemben.  

 

Olaszországban nagyjából harminc COVID-19-es esetet tartanak számon. A haláleset miatt több nyilvános rendezvényt elhalasztottak, Lombardiában elmaradnak a vasárnapi misék és a focimeccsek is.

 

A COVID-19 fertőzés kapcsán a WHO már amiatt is aggódik, hogy a betegek egy részénél a hatóságok nem tudták megállapítani, hol és kitől kapták el a betegséget, így nincs közvetlen kapcsolat a járvánnyal.

 hirdetes_300x300  

 

Jelentések szerint a COVID-19 által megfertőzött betegek 80 százalékánál a tüdőgyulladással járó kór enyhe lefolyású, 20 százaléknyi páciens állapota azonban gyorsan válságosra fordul. A halálozási arány 2 százalékos. Egy friss kínai közlés szerint lappangási idő akár 27 nap is lehet – ezt azután állapították meg, hogy egy kínai férfi nővérével beteg való találkozása után 27 nappal mutatta az első tüneteket.

 

Iránban 10 új fertőzöttet tartanak nyilván, a közel-keleti országban egy halálos áldozatról tudni. A betegek között van Teherán 13. harmadik kerületének polgármestere is. Irak átmenetileg megtiltotta állampolgárainak, hogy Iránba utazzanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.