Nyitókép forrása: euronews.com

 

Az új típusú koronavírussal megfertőződött betegek száma Olaszországban vasárnap 132-re emelkedett – jelentette be Lombardia kormányzója, Attilio Fontana. Azt a 11 települést, ahol a kór felütötte a fejét, teljes katonai karantén alá helyezték. A vesztegzár 50 ezer embert érint közvetlenül.

 

A vesztegzár keretében az érintett településekbe vezető összes utat lezárták, senki  se be, se ki alapon megszüntették az átjárás lehetőségét. Több futballmérkőzés elmarad, számos helyen, köztük Velencében is törölték a nagy tömegeket megmozgató kulturális és társadalmi eseményeket.

 

Csak Lombardiában legalább 89 COVID-196-el fertőzött személyről tudnak a hatóságok, van beteg a kilencmillió lakosú Milánóban is. A La Stampa olasz napilap közlése szerint Velence környékén 17 esetről tudni, mindegyik egy Padovához közeli kis faluból származik. Ugyanebben a faluban élt a vírus első olasz és európai halálos áldozata is.

 hirdetes_810x300  

 

Olaszországban eddig két halálos áldozata van a kórnak, egy 78 férfi és egy 76 éves nő.

 

Koronavírus: Teljes katonai vesztegzár alá helyeztek két olasz régiót

 

Közben Iránban megerősítették a nyolcadik halálesetet is. Szombaton Irak, vasárnap Törökország és Afganisztán is lezárta Iránnal közös határait a vírus terjedésének megakadályozása céljából.

 

A japán partoknál veszteglő Diamond Princess kiránduló hajóról újabb halálesetet jelentettek, egy 80 éves férfi szervezete adta fel a harcot a betegséggel szemben. A hajón eddig összesen 3 haláleset történt.

 

Jó hír is akad: Szingapúrban ma nem történt újabb fertőzés.

 

Dél-Koreában a hatodik haláleset után a hatóságok elrendelték a legmagasabb fokú egészségügyi készültséget. Ott a fertőzöttek száma hatszáz fölé emelkedett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!