Nyitókép forrása: 

 

Belehajtott egy autós a tömegbe hétfőn egy farsangi felvonuláson a németországi Volkmarsenben, többen megsebesültek – közölte a területileg illetékes észak-hesseni rendőrkapitányság.

 

A közlemény szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen elfogták.

 

A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság (Hessischer Rundfunk – HR) jelentése szerint legkevesebb 13 ember sebesült meg, köztük gyerekek.

 hirdetes_810x300  

 

Egy ezüst színű kombi Mercedes hajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást.

 

Az autó nagyjából 30 métert tett meg az emberek között, vezetője – egy 20 és 30 év közötti férfi – még gázt is adott, amikor közéjük hajtott.

 

A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

 

Az eset háttere ismeretlen – áll a HR jelentésében.

 

A Frankfurter Rundschau című lap a hírportálján szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autós a felvonulást néző emberek közé hajtott, méghozzá szándékosan, a rendezvény miatti lezárásokat megkerülve és teljes gázzal. Úgy tűnt, mintha gyermekeket szemelt volna ki áldozatnak.

 

Volkmarsen Németország nyugati részén fekszik, Kassel és Göttingen térségében. A kisvárosban nagyjából hétezren laknak. A hétfői felvonulásra 1500 embert vártak a szervezők.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!