Nyitókép forrása: dw.com

 

Százötven fővel 2592-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, a fertőzöttek száma pedig már 77 ezernél is nagyobb.

 

Dél-Koreából is rossz hírek érkeztek, két új halálesetet és vasárnapról hétfőre virradóra 161 új beteget jelentettek, így a fertőzöttek száma 763-ra emelkedett. Dél-Korea a második legfertőzöttebb országnak számít jelenleg.

 

Az Olaszországot Ausztriával Németország irányába összekötő Brenner-hágónál feltartóztatott Eurocity vonat folytathatta útját Münchenig, miután nem igazolódtak be azok a félelmek, hogy a Velencéről Németországba tartó 500 utas közül 2 fertőzött lehet. Minderre késő este, még éjfél előtt keült sor.

 hirdetes_810x300  

 

A vonat vasárnap délután indult Velencéből Münchenbe, végül Veronában megállt, miután a személyzet magas láz és erőteljes köhögés miatt gyanakodni kezdett két utasra. A két fertőzésgyanús nőt a veronai kórházba szállították. A vonat folytatta útját, a Brenner-hágónál azonban feltartóztatták, és addig nem mehetett tovább, míg a veronai kórház meg nem erősítette, hogy a betegek tesztje negatív lett COVID-19-re.

 

Egyelőre átjárható az olasz-osztrák határ. Olaszországban vasárnak 150 fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma, az ország északi részében több települést katonai vesztegzár alá vettek a járvány megakadályozása céljából.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!