Nyitókép: www.varesenoi.it

 

Kiszabadult a koronavírus a karantén által körülzárt területről Olaszországban. A legfrissebb információk szerint egy embernél már Szicíliában is kimutatták a betegséget. Jelenleg hét halottról és mintegy kétszázharminc fertőzöttről tudnak. Észak-Olaszországban továbbra is ötvenezer embert tartanak vesztegzár alatt.

 

Két újabb fertőzöttet azonosítottak a góc térségén kívül. Az egyik esetet a szicíliai Palermóból jelentették, a másikat pedig Firenzéből – közölte a közmédia tudósítója az M1-en.

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette, mindkét esetet a helyi tartomány elnöke jelentette be, így hivatalos információként kezelhető.

„Palermóban az észak-olaszországi Bergamóból, a gócterületről érkezett középkorú nő jelezte néhány órával, hogy lázas tüneteket észlelt magán, bevitték a palermói kórházba, ahol pozitívnak bizonyult a teszten. Egy társasággal érkezett meg Palermóba a hétvégére, és még ezekben a napokban is ott tartózkodott pihenésre. Lezárták a kórházat, vesztegzár alá helyezték a szállodát is, ahol megszállt, illetve a társaság összes tagját”

 

– emelte ki.

 

Firenzéből is egy fertőzöttet jelentettek, egy 60 éves toszkán férfit, aki nemrégen tért vissza a Távol-Keletről. Őt és egy munkatársát már vesztegzár alá helyezték, és most azt ellenőrzik, hogy kikkel találkoznak. A hivatalos adatokat a következő órákban a katasztrófavédelem fogja bejelenteni – hangsúlyozta az M1 tudósítója.

 

M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!