Nyitókép forrása: karpatalja.ma

 

Öt kárpátaljai határátkelőn kiemelt, testhőmérséklet-mérésre kiterjedő ellenőrzést vezetett be az ukrán Állami Határőrség. Az intézkedés az magyar-ukrán, a szlovák-ukrán és a hamarosan a lengyel-ukrán határszakaszok mindegyikére érvényes lesz. A fokozottan ellenőrzött határátkelők közé tartozik a csapi is, ahol naponta 500 mikrobusz halad át. Az ukrán határőrök az olasz utasokra és autókra különösen odafigyelnek. 

 

A COVID-19 koronavírus megjelenése elleni óvintézkedés keretében az ukrán határőrség megpróbálja kiszűrni a potenciális fertőzötteket. Közben elkezdődött az Ukrajna nyugati határainál fekvő kórházak felkészültségének felmérése. Öt gyorsreagálású mentőegységet helyzetek készültségbe a legforgalmasabb határátkelőknél, akik azonnal reagálni tudnak, ha valaki fertőzötten akarna belépni Ukrajnába.

 

A meleg idő most jól jöhet

 

 hirdetes_300x300  

Rusvai Miklós virológus, az Állatorvostudományi Egyetem oktatója a magyar M1 aktuális csatorna regggeli műsorában kijelentette, hogy míg Kínában csökkenőben van a fertőzöttek száma, Európában még csak most fut fel a járvány.

 

Az is elmondta, hogy ő maga lemondaná olaszországi útját, ha lenne ilyen, de nem a fertőzés lehetősége miatt, hanem annak elkerülése érdekében, hogy véletlenül karanténba kerüljön.

 

Kifejtette, hogy a koronavírus hasonlít a influenza vírushoz, a nyirkos és hűvös időt kedveli, ezért a melegebb idők beköszöntével a visszaszorulására is nagyobb esély van.

 

San Francisco rendkívüli állapotot vezetett be

 

San Francisco városa helyi szintű rendkívüli állapotot hirdetett a koronavírus miatt, bár egyelőre ott még egyetlen megerősített esetet sem jelentetek.

 

Brazíliában az első koronavírus-gyanús esetről számoltak be, egyelőre még nem nyert igazolást, hogy a karanténba helyezett 61 éves Sa Paolo-i férfit megfertőzte-e a COVID-19.

 

Dél-Koreából jelentették, hogy megfertőződött az első, a félszigeten szolgáló amerikai katona a vírussal. Dél-Korea Kína után a második legtöbb fertőzöttet regisztráló ország, 1146 a betegek száma, eddig 11 megerősített halálesetről tudni. A fertőzött amerikai katonát karanténba helyezték.

 

A Fülöp-szigeteken a hatóságok felszólították az egyházakat, hogy a szokásos hamvazószerdai szertartás keretében kerüljék azt a gyakorlatot, hogy hamuval rajzolnak keresztet a hívek homlokára, helyette egy régebbi szokás szerint csak hintsék be a hívek fejét hamuval. Az érintések számának csökkentésével ugyanis elkerülhető a koronavírus terjedése.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!